środa, 18 września 2013

Skrzydełka kurczaka panierowane w mące kukurydzianej

Bądźmy szczerzy, każdy z nas ma czasem ochotę „zgrzeszyć” i zjeść cos mniej zdrowego, ale na pewno smacznego. Skrzydełka z kurczaka- bo o nich dziś mowa przyrządzić możemy na wiele pysznych sposobów.

Na koniec sezonu grillowego warto by jeszcze pokusić się o przyrządzenie skrzydełek opiekanych na ruszcie, niemniej jeśli pogoda nie sprzyja ucztowaniu na świeżym powietrzu możemy upiec je w domowym piekarniku. Co ważne, danie to jesteśmy w stanie przygotować zaledwie w 15 minut, dzięki czemu zawsze będziemy wstanie przywitać gości (nawet tych niespodziewanych) ciepłą i smaczną przekąską w chrupiącej panierce.
Prawdziwym pożeraczem tego przysmaku jest naród amerykański, posiadają oni własną metodę na przyrządzenie skrzydełek tzw. Buffalo Wings. Jak sama nazwa wskazuje danie to wywodzi się z miasta Buffalo a powstało w miejscowym barze, tym zaś co je wyróżnia jest pikantny sos przygotowany wedle ściśle określonej receptury. Jest przekąska numer jeden na barowych stolach amerykańskich kibiców obok dzbana z zimnym piwem podczas największego sportowego wydarzenia w Stanach, czyli Super Bowl, ale jest to także przysmak coraz częściej i chętniej spożywany w naszym kraju. Dlatego nie mogło zabraknąć smakowitych skrzydełek w ofercie Master Fusion Group

Nasze skrzydełka przyrządzamy w orientalnym stylu, panierowane w mące kukurydzianej podane z sosami oraz selerem naciowym, palce lizać!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz