Za oknem w końcu świeci słońce, a
zalegający od wielu miesięcy śnieg powoli zaczyna znikać z naszych ulic…tak, to
bez wątpienia pierwsze oznaki upragnionej przez nas wszystkich wiosny. A jak
wiosna to czas na lekkie i pożywne sałatki, które nie tylko są wyśmienitym
uzupełnieniem menu, ale też pomogą pozbyć się „nadbagażu” zgromadzonego po
okresie przedłużającej się zimy i niedawnych świąt Wielkanocy.
Sałatka z zielonych i białych szparagów z wątróbką i dresingiem
malinowym.
Czyż może być coś bardziej
wiosennego niż świeże blanszowane szparagi i truskawki?! Według nas
zdecydowanie NIE! Sałatka z kaczej wątróbki, podana na świeżym szpinaku z
dresingiem z pachnących malin w towarzystwie blanszowanych szparagów. Ta znakomita
propozycja na przystawkę ale i lekką kolację ! Od dziś w naszym menu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz