wtorek, 9 kwietnia 2013

Sałatka z zielonych i białych szparagów z wątróbką i dresingiem malinowym.

Wiosna na talerzu
Za oknem w końcu świeci słońce, a zalegający od wielu miesięcy śnieg powoli zaczyna znikać z naszych ulic…tak, to bez wątpienia pierwsze oznaki upragnionej przez nas wszystkich wiosny. A jak wiosna to czas na lekkie i pożywne sałatki, które nie tylko są wyśmienitym uzupełnieniem menu, ale też pomogą pozbyć się „nadbagażu” zgromadzonego po okresie przedłużającej się zimy i niedawnych świąt Wielkanocy.

Sałatka z zielonych i białych szparagów z wątróbką i dresingiem malinowym.
Czyż może być coś bardziej wiosennego niż świeże blanszowane szparagi i truskawki?! Według nas zdecydowanie NIE! Sałatka z kaczej wątróbki, podana na świeżym szpinaku z dresingiem z pachnących malin w towarzystwie blanszowanych szparagów. Ta znakomita propozycja na przystawkę ale i lekką kolację ! Od dziś w naszym menu!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz