Starając się wzbogacić smak mięsa
sięgamy zazwyczaj po rozmaite dodatki w postaci warzyw. To właśnie one stanowią
obok wieprzowiny, drobiu i ziemniaków jeden z podstawowych składników naszego
obiadu. Ale co, jeśli mamy ochotę na przełamanie pewnych…może nawet nudnych
standardów w kuchni?
Kaczka - tradycyjnie wyśmienita
To przecież kaczka dała początek
wszelkim wariacjom na temat wszechobecnego dziś kurczaka. Obecnie nikogo nie
dziwi pieczony kurczak z jabłkami lub w pomarańczach. Jednak mało kto zdaje
sobie sprawę, że dania te tradycyjnie przygotowywane były na bazie kaczki. A zatem dla tych wszystkich,
którzy mają już dość jedzenia kurczaka (nawet w najbardziej udziwnionej
postaci) proponujemy pierś z kaczki z marynowaną gruszką To niesamowite
zestawienie soczystego mięsa z aksamitnym smakiem gruszki na pewno przypadnie
do gustu każdemu smakoszowi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz