Czas na jesiotra pyszną niestety niezbyt rozpowszechnioną rybę w polskiej kuchni. A szkoda! Lecz nic straconego, bowiem postaramy się przybliżyć ją nieco Państwa sercom i żołądkom (rzecz jasna J).
Jak każda inna ryba nasz dzisiejszy bohater to doskonałe źródło białka, z którego jesteśmy zbudowani oraz całej gamy aminokwasów i minerałów niezbędnych do budowy tkanek ludzkiego organizmu. To właśnie dzięki jesiotrowi nad bajkalscy rybacy cieszyli się nienagannym zdrowiem i długoletnim życiem.
I choć amatorzy wędkowania nie uświadczą przyjemności pochwytania owej ryby w naszym pięknym kraju (ponieważ w warunkach naturalnych już dawno wyginęła) – to jednak niema większego problemu, aby mogła ona zagościć na naszych talerzach. W Master Fusion Group pozyskujemy ją dla swoich Klientów z stawów hodowlanych.
Czytając o jesiotrze zapewne mają Państwo w myślach kawior, który w świecie ceniony jest na równi z szampanem czy truflami. I słusznie! Wszak to nasza ryba dostarcza cennego, czarnego kawioru, zwanego często „czarnym złotem” i pożądanego na stolach całego świata.
Ta znakomita, choć jak już wspominaliśmy zapominana ryba, o doskonałym, bogatym smaku posiada jeszcze jedną ważną cechę, a mianowicie brak ości, co znacznie podnosi komfort jej przyrządzania i jedzenia. Teraz na pewno zastanawiacie się Państwo jak ją przygotować? No cóż…proponujemy podanie jesiotra w naszym wykonaniu na konfiturze z pomidorów, ze świeżym tymiankiem na bazie delikatnego sosu cytrynowego. A dlaczego? Ponieważ nie znamy nikogo, kto nie lubiłby tej ryby - delikatnej i aksamitnej teksturze - w takim wydaniu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz